Op donderdag eerst een dagje in Hengelo geshopt voordat we weer naar het volgende hotel in De Lutte zijn gegaan.

Voorafgaand aan ons 5-gangen diner een glaasje bubbels gedronken met een paar heerlijke amuses (wel onze tong gebrand aan de soep, die was super heet!).
Als eerste gang kregen wij een zacht gegaarde zeebaars met zoetzure peulen, couscous en verjus. Hierbij werd een Chasselas van Schoffit uit de Elzas Frankrijk geschonken. Deze druivenstokken zijn al ouder dan 80 jaar, de wijn samen met het eten smaakten dan ook perfect!

Als tweede gang kregen wij de kreeft met kruidenrisotto, coquille, creme van daslook, verschillende bereidingen van radijs en langoustineschuim. Hierbij werd een 2015 Chardonnay van Sonneweelde uit Zuid-Afrika geschonken, ook een perfecte combinatie!

Als derde gang kregen wij de rode mul, venkel, antiboise van tomaat en beignets van olijven. Hierbij werd een Moscatel/Chardonnay van Finca Bacara uit Spanje geschonken. Het bijzondere aan dit gerecht was dat we hem in de keuken op mochten eten, gelijk even een praatje konden maken met de chef en in de keuken konden kijken.
De vierde gang was het kalf met krokante zwezerik, pommes dauphine, asperge en jus van dragon. Hierbij werd een Côtes du Rhône van La Bastide Saint Dominique uit Frankrijk geschonken.

Als laatste gang kregen we aardbeien met creme van kefirhangop, sorbetijs van sering (dat op tafel op het bord gedaan werd), sponscake en een mini-suikerspin. Hierbij werd een Moscato D'asti D'oro van Terrabianca uit Piemonte Italië geschonken.
Als afsluiting van dit fantastische diner hebben we nog een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij gedaan in de lounge. Toen we aan de ober vroegen wat er in een specifieke bonbon voor vulling zat wist hij ons te vertellen dat dit Lieve Vrouwe Bedstro was, een kruid waar wij nog nooit van gehoord hadden maar dat we zeker in de tuin zouden gaan opzoeken de volgende ochtend (ze kweken de meeste kruiden zelf). Toen wij een minuut of 5 op onze kamer waren ging de telefoon, wij dachten ook wie belt ons nu op onze kamer.. Bleek het de ober te zijn, die wilde vertellen dat het niet om Lieve Vrouwe Bedstro ging maar Verveine was. Echt super attent dat hij nog even belde om door te geven wat er in die bonbon zat ;). Gewoon een geweldige totaalbelevenis gehad bij De Bloemenbeek, echt een aanrader!
Reactie schrijven
Eef en Ron (zaterdag, 16 juni 2018 11:37)
Wat een mooie en vooral lekkere culinaire beleving. Leuk om de reis via de blog mee te lezen. ;)
Oma (maandag, 18 juni 2018 10:14)
Dat word flink sporten volgende week.
Maar wel lekker zo’n culinair reisje,geniet er maar van!