't Lansink

Na het heerlijke laatste ontbijt bij de Holtweijde op woensdagmorgen zijn we gelijk naar het volgende hotel in Hengelo gereden, wandelschoenen aangetrokken en bijna 16 km gelopen rondom Hengelo. Prachtige omgeving waarbij we eerst een stroompje volgden langs de Stork fabrieken, daarna een heel stuk langs het oude spoor liepen (slecht onderhouden wandelpaden bestaan ook in Nederland gewoon nog ;)), door het weiland (ja ik trek echt een heel gek gezicht maar een andere foto is er niet) en langs het spoor weer terug keerden naar het hotel.

Terug aangekomen bij het hotel even lekker teek-vrij gemaakt en ons opgefrist voor het diner. Voorafgaand een huisgemaakte gin-tonic genomen met daarin een combinatie van gin en cointreau, kleine bolletjes van perzik-ijs en een elderflower tonic. Daarbij kregen we ook een paar interessante amuses (een cassave chipje op een gehele cassavewortel geserveerd).

Als eerste gang kregen we Hollandse garnalen met mouse van avocado, Twentse asperges en mousse van bieslook (in het glaasje). mousse van langoustine, vinaigrette van citroengras, gepofte quinoa, wilde gebrande garnaal, slierten van venkel, Twentse asperges en krokantje van venkelzaad (op het bord). Hierbij werd een 2016 'vom löss' Weissburgunder van Bernhard Koch uit Pfalz Duitsland geschonken.

Als tweede gang kregen wij scholfilet, sjalot, gepofte aardappel, miso en beurre blanc. Hierbij werd een blend van Garganega en Chardonnay van Scaia uit Italië geschonken.

Als derde gang kregen wij de boerderij-eend met gebakken polenta, mousse van cashew met saus van lavas (maggieplant). Hierbij werd een Rioja 'La Montesa' van Palacios Remondo uit Spanje geschonken.

 

Als laatste gang alweer kregen wij mousse van rabarber, compote van rabarber en aardbei, ijs van geitenyoghurt, gel van citroen en een saus van rabarber en aardbei. Hierbij werd een mousserende rode wijn gemaakt van Gamay en Poulsard van Renardat-Fache uit Bugey Frankrijk geschonken.

Als afsluiting nog een kopje koffie/thee genomen waarbij we allerlei lekkernijen kregen en bij weggaan de volgende dag nog even een kijkje in de keuken genomen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0