Onze eerste avond (maandag) bij de Holtweijde mochten wij 3 gangen uitkiezen uit het bib-gourmand menu. We kozen allebei hetzelfde en aangezien het maar 3 gangen waren namen we er ook maar volle glazen wijn bij. Vooraf kregen we nog een glaasje cava en een paar amuses.
Als voorgerecht kozen we de Hamachi tonijn met citroen chutney, shiitakes, miso yuzu,
winegum wakamé en krokant sushi rijst. Daarbij werd een Verdejo/Chardonnay van La Hoz uit Spanje geschonken.

Als tweede gang kregen we doradefilet, met saus van paprika (dat stond er op de kaart niet bij helaas), gerookte palinghuid (bleek in de saus te zitten, we waren er juist zo benieuwd naar hoe het smaakte), crumble van spek, gekonfijte aardappel, ansjovis en stokzwammetjes. Hierbij werd een Chardonnay van Rocca Maura uit Gard Frankrijk geschonken.

Als nagerecht kozen we het kaasplankje. Daarbij konden we een mooie port uitkiezen en namen de tawny port uit 2002.

Na het diner zijn we bij de open haard gaan zitten met een glaasje koffie/thee, iets lekkers erbij en een speciaal glas Grand Marnier.

Na de overnachting en het ontbijt zijn we naar de dierentuin in Nordhorn geweest en daarna nog even het zwembad onveilig gemaakt.
Ons tweede diner bestond uit 5 gangen verrassingsmenu van de chef. Ook dit diner begon met een glaasje cava en een aantal heerlijke amuses.
Als eerste gang kregen wij een tartaar van tonijn, creme van peterselie, violetaardappel, gegrilde coquille en een krokant van sesam. Hierbij werd een Verdejo van Viña Galana uit Spanje geschonken.

De tweede gang was de zeebaars (geen verdere uitleg nodig ;)) waarbij een Viognier van Marrenon uit Luberon Frankrijk geschonken werd.

Als derde gang kregen wij het piepkuiken met minimais, broccoli en courgette. Daarbij werd een Pinot Noir van Marrenon uit Luberon Frankrijk geschonken.

Als vierde gang kregen wij lamsvlees, asperges, mousseline van knolselderij en saus van citroen. Hierbij werd een blend van cabernet sauvignon-, tempranillo- en garnacha druiven van Altos d'Oliva uit Catalonië Spanje geschonken.

Als desert kregen wij een clafoutis van kersen, mascarpone creme en walnoten ijs. Daarbij werd een Muscadel van de Rietvallei uit Robertson Zuid-Afrika geschonken.

Reactie schrijven
Ton & Vera (donderdag, 14 juni 2018 00:19)
Klinkt interessant en lekker!! Kortom culinair genieten!!!
Eef en Ron (donderdag, 14 juni 2018 09:27)
Wat een kunstwerken op jullie borden. ;)
Geniet ervan.
Martin & Rebecca (vrijdag, 22 juni 2018 16:42)
mmmmmmmmmmmmmm heerlijk !!