Het Schulten Hues

Voordat we naar Zutphen vertrokken hebben we op woensdagochtend na het ontbijt eerst nog even geoefend op de driving range en daarna 9-holes gelopen op de schitterende golfbaan van Kasteel Engelenburg.

Aangekomen in Zutphen bij het Hampshire hotel even opgefrist en ons verbaasd over de hoogte van de douche in de badkamer ;), even de stad in gelopen en daarna gaan eten bij het Schulten Hues. We kregen te horen dat het restaurant verkocht is en dat de huidige eigenaar naar Amsterdam gaat om daar een nieuwe zaak te beginnen. We waren dus nog precies op tijd om op die locatie te genieten van de heerlijke gerechten.

Voorafgaand aan ons 5-gangen diner nog genoten van een paar heerlijke amuses: Kroepoek van tomaat met gel van tomaat en basilicum-mayonaise en Reypenaerkaas schaafsel, Westerschelde water met verschillende kruiden, watermeloen en schuim van komkommer en een wonton met mierikswortelcreme.

Onze eerste gang bestond uit 2 gerechtjes van IJssel-vallei rund: Rolletje van rettich met daarin tartaar van het rund met bouillon van bruin wier, watermeloen en mayonaise van limoen. Tartaar van rund met gelei van rund daarop. Hierbij werd een Grenache/Syrah rose van Chateau du Rouet uit de Cote de Provence Frankrijk geserveerd. Leuk weetje is dat bij het wijnarrangement alle wijn uit magnums geschonken wordt.

De tweede gang zeebaars die 20 minuten onder de pas gegaard is met daar onder Hollands slablad gemarineerd in bouillon van groene kruiden met daaronder tartaar van zeebaars, bereidingen van pompoen met aan de zijkant een bouillon van pompoen en wortel. Hierbij werd de 2016 van Herade de São Miguel uit Alentejo Portugal geschonken, deze Portugese witte wijn is gemaakt van vroeg in de ochtend geplukte antão vaz-, verdelho- en een klein deel viognierdruiven.

De derde gang kabeljauw op de pas gegaard met daar bovenop gefrituurde sprotjes, verschillende bereidingen van aubergine en schuim van zandhaai. Hierbij werd een 2016 Chardonnay van Talmard uit Macon-Uchizy Frankrijk geschonken.

Vierde gang, dit was de eerste gang waarbij we geen lepel en vork kregen maar ook een mes en bestond uit short-rib die 12 uur in zijn eigen vet gegaard is met daar bovenop wat krokante aardappeltjes (echt mini's maar super krokant), garnituren van rode biet, mayonaise van citrus, creme van knolselderij en een jus van kalfsbotten. Hierbij werd een Ronco Nole (Cabernet Sauvignon/Merlot) van Di Lenardo uit Friuli Italië.

Voordat we het nagerecht geserveerd kregen hebben we nog een kaasplankje gedeeld met daarbij een heerlijk glaasje port.

Als laatste gang kregen wij een mispelbloem van witte chocolade met daarin creme van geitenyoghurt, daarnaast creme van witte chocolade en passievrucht, ijs van karnemelk, bouillon van Granny Smith appel. Daarbij werd een laat geoogste Chenin Blanc van Beaumont uit Walker Bay Zuid-Afrika geschonken.

Vrijdagochtend na het ontbijt met een fluisterboot door Zutphen heen gevaren, op het weer na een hele mooie belevenis!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ton (dinsdag, 12 juni 2018 18:55)

    Ziet er professioneel uit ��