
Na thuis aankomen te zijn en eerst even uitgepuft te hebben (wij vonden het geweldig maar toch ook wel vermoeiend ;)) onze spullen gepakt voor de eerst overnachting en diner bij hotel Klein Zwitserland in Heelsum.
De volgende ochtend (5 juni) heerlijk ontbeten en terug naar huis gereden om de koffer in te pakken voor de rest van de reis en een stukje taart gegeten op de verjaardag van Yorick. Die avond heerlijk bij restaurant de Kromme Dissel genoten van het 5 gangen menu, wat een enorm gastvrije mensen en geweldige service! Omdat we dubbel iets te vieren hadden van de chef nog een kaasje gekregen als klein cadeautje, erg attent. Voor de smulpapen onder ons wat foto’s van hoe het eruit zag, alles heeft ons heerlijk gesmaakt. Voorafgaand aan het menu kregen we een complete reis van amuses, van Bern tot Heelsum met een paar tussenstops in Frankfurt, Brussel en Arnhem waarbij wij een 'Blanc de Blancs' Brut van Robert Charlemange uit de Champagne Frankrijk dronken.
In Bern gingen we van start met een aardappel rösti en een kleine käsekuche.
Aangekomen in Frankfurt werden we verrast met kalfsribbetjes op een bedje van zuurkool met appel, gel van Riesling Spätlese met daarop een stukje frankfurter en daarnaast ook een pretzel met kruidenkaas.

Brussel bood zoals misschien al verwacht friet met stoofvlees, roodlof en een klein zuurtje.
De afsluiting van de reis was erg verrassend: blote billetjes in het gras. Witte bonen en rauwe ham in een soepje van snijbonen, een lokale specialiteit.

Na deze amuse reis begon ons 5-gangen diner met bijpassend bob-arrangement bestaande uit de volgende onderdelen:

Eerste gang: Hamachi met beignets van diepzeegarnaal, ananas-aardbei, tomaten-ijs en crème van groene thee waarbij de Temjanika ‘Aristokrat’ van Popova Kula uit Tikves Macedonië geschonken werd.

Tweede gang: Sliptong met gerookte paling, langzaam gegaard buikspek, gepofte aardappel met aardappelsalade, bloemkool en saus van raapstelen waarbij de 2016 Pinot Gris van Schoffit uit de Elzas Frankrijk geschonken werd.
Derde gang: Zeebaars met ansjovis, structuren van wortel en saus beurre rouge waarbij de 2016 Viognier ‘La Bonne etoiles’ van Domaine Barou uit Collines Rhodaniennes Frankrijk geschonken werd. Zo onder de indruk van het gerecht gewoon gaan eten zonder een foto te maken.

Vierde gang: kalfsfilet met crème van gepofte knoflook, paprika (voor jasmijn natuurlijk zonder ;)), komkommer en kalfsjus waarbij de 2014 Spatburgunder van Sauer uit Duitsland geschonken werd.
Vijfde gang: meerdere structuren van rabarber met mousse van dragon, yoghurtijs, parfait van hazelnoten en warme sabayon van magnolia waarbij de L’illa van Newton Johnson uit Eilandia Zuid-Afrika geschonken werd.

Wij hebben dit heerlijke diner afgesloten met een kopje koffie waar nog wat heerlijke lekkernijen zaten. Na overnachting, ontbijt en zakelijke lunch vervolgen wij onze reis naar Kasteel Engelenburg in Brummen.
Reactie schrijven
Vera (woensdag, 06 juni 2018 20:46)
Tjonge, een echte culinaire, Europees zelfs, reis! Zekers genieten! Jullie hebben het verdiend �
Sietske (woensdag, 06 juni 2018 21:09)
Wauw zeg, ziet er allemaal super mooi en lekker uit. Geniet ervan!!
Deborah (woensdag, 06 juni 2018 22:05)
Oooooooh wat heerlijk � Omnomnomnom! Geniet er van!
Oma. (vrijdag, 08 juni 2018 18:02)
Hier past maar een word, geweldig!!
Ton (dinsdag, 12 juni 2018 18:44)
Dat was een super reis met geweldige gerechten ����